Táborozz nálunk!

Jelentkezéshez kattints ide!

A lovasemberré válás folyamata úgy kezdődik, hogy megértjük, hogy a ló - ez a csodálatos, saját gondolatokkal rendelkező, érzékeny élőlény - nem eszköz a mindennapi lovagláshoz hanem társunk abban. A lóval közösen gyűjtünk tapasztalatot, hisz együtt élvezzük a tereplovaglást, dolgozunk a rekkenő hőségben, vagy tűrjük a hóvihart.

A lóval való foglalkozás egy hosszú folyamat, amely kreativitást, következetességet, fegyelmet, magabiztosságot, és ami a legfontosabb, sok-sok szeretetet igényel. Szeretnünk kell a lovat, a vele való mindennapi munkát, és rá kell jönnünk, hogy "az út maga a cél".

A Lovardáról

A Dél-Alföldi Lovasudvar a  színvonalas szolgáltatásokat igénylő lótulajdonosokat és lovasokat várja.

A lovarda működtetésének filozófiájában az igényességet legfőképpen a lovas szakmai ismeretek vezérlik, amelyek a lovarda tervezésén és megvalósításán keresztül, a működtetés minden egyes részletéig folyamatosan érvényesítésre kerültek és kerülnek. 2002 óta a fejlesztés folyamatos, minden évben épül, szépül valami.


A lovardában nyugodt, jól képzett, saját tulajdonú ló várja a lovagolni vágyó lovasokat és látogatókat. Szakképzett oktatók, edzők segítik a lovasokat a kezdőtől a haladó szintig.

A lovak elhelyezésére 24 modern és kényelmes boksz áll a rendelkezésre. Az istállóban kapott helyet a nyerges és az öltöző.

A lovasok rendelkezésére áll a 22 m x 44 m-es fedett lovarda, így a lovaglást nem befolyásolja az időjárás. A téli fagyok idején, vagy a korai sötét délutánokon, estéken is zavartalanul lehet lovagolni. Ezen kívül egy 50x55 m-es szabadtéri, homokos talajú, kivilágított pálya és akadálypark áll rendelkezésére.

Lehetőség van futószáras-, osztály-, és határtalan és élményekben gazdag tereplovaglásra is, ami nem csak a lovasnak, hanem a lónak is felejthetetlen élményt nyújt, mivel a lovarda az Élő Tisza árterétől 5 km-re található.

A nyári szünetben lovas táborok várják az érdeklődőket, ahol a kezdőtől a haladókig minden résztvevőnek gazdag programokat biztosítunk sok lovaglással. A táborban lehetőség nyílik kipróbálni minden lóhoz kapcsolódó tevékenységet. Esténként bográcsban főzünk vacsorát, vagy szabad tűznél sütögetünk.

Azoknak viszont, akik egy kis pihenésre vágynak lovak közelében, vendégszobák várják. A lovarda melletti Park erdő és közeli Tisza ártér kiválóan alkalmasak túrázásra.

A Magyar Lovas Turisztikai Szövetség 4 patkós minősítéssel látta el lovardánkat.

Nyilvántartási számunk L-000079.