Táborozz nálunk!

Jelentkezéshez kattints ide!

A ló küllemében van valami, ami jó az ember belsőjének. (Sir Winston Churchill)

Kívülről úgy tűnhet, hogy a lovaglás során a lovagló csupán csak ül és olyan egyszerű utasításokat ad a lónak, mint például a gyí, hó vagy fordulj. Végül is a ló végzi a munkát azzal, hogy hordozza a lovast, nem igaz? Nem, nem igaz. A lovaglás sokkal többet jelent, mint azt egy átlagos megfigyelő hinné. Az egyszerű élvezeten túl más fizikai, mentális és érzelmi jó hatásai is vannak.

A lovaglás fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt. A lovak irányítása testi mozgást igényel így a lovas tudatosan használja a testét.  A lovaglás sok izmot igénybe vesz, leginkább a láb-, a has-, a váll- és a hátizmokat.  A lovaglás nemcsak az erőnléttől függ, de az erős, rugalmas izmok segítenek az egyensúlyozásban és a koordinációban. A lépésben lovaglás ugyanúgy serkenti a belső szerveket, mint a sétálás. A lovaglás során égnek a kalóriák is,  70 kg-os nő esetében egy átlagos lovaglás percenként 5 kalóriát éget el.

A lovaglás egy olyan sport, amelyet kortól függetlenül mindenki gyakorolhat. A középkorú embereknek általában van idejük és pénzük arra, hogy megvalósítsák az álmukat, hogy lovagolhassanak vagy, hogy lovat tartsanak. A megfelelő útmutatással és segítséggel a 40-es éveikben levő vagy annál idősebb emberek ugyanúgy meg megtanulhatnak lovagolni mint a fiatalabbak. Amint ápolod a lovat, kitisztítod az istállót, cipeled a nyerget, a felszerelést vagy a szénabálákat, egyben emelési gyakorlatokat is végzel, amelyek segítenek a csontsűrűség megőrzésében.

Az elején talán úgy érzed, hogy kihívást jelent megtanulni, hogy hogyan ülj a lovon és hogyan irányítsd azt. Amikor ez könnyűvé válik sok más tanulási lehetőség válik nyilvánvalóvá. Amint fejlődsz a lovaglásban és egyre hosszabb ideje vagy lótulajdonos mindig lesznek majd kérdéseid és problémáid. Még a legtapasztaltabb lovász is beismerné, hogy mindig van valami új, amit meg lehet tanulni.  A lovaglás aktív módja annak, hogy mozgásban tartsd az agyadat. Ezen kívül a lovaglás sok lehetőséget nyújt a sikerélmény átélésére. Mindegy, hogy a könnyűügetést tanulod éppen vagy a díjlovaglást, így is úgy is jól fogod érezni magad.

Sokak számára a ló egyik módja a természethez való kapcsolódásnak attól függetlenül, hogy a pályán vagy egy úton lovagolnak. Sokan társaságot és megnyugvást találnak, miközben a lovukkal foglalkoznak. Azoknak az embereknek a társasága is megnyerő lehet, akiknek ugyanaz az érdeklődési körük. Élvezetes lehet a barátaiddal együtt elmenni egy oktató órára vagy olyan csoportos tevékenységeken részt venni, mint a tereplovaglás vagy bármilyen más lovaglással kapcsolatos játékok.

Sok lótulajdonos úgy érzi, hogy a lovával valamilyen szinten rokonlelkek, aki egy hullámhosszon van az ő érzéseivel - sokkal inkább, mint embertársai.

Stresszes helyzetekben a ló csendes barát, aki nem ítélkezik és nem csalárd.

Futószáras oktatás

Az oktató kizárólag egy lovassal foglalkozik, 30 percen keresztül. Futószáron megtanulják a lovaglás alapjait mindhárom jár módban, ez szükséges ahhoz, hogy később egyedül, osztályban is lovagolhassanak.

Önálló lovaglás, osztálylovaglás

Az osztály a futószárat követő szint, ahol a lovas már egyedül lovagol, más lovasokkal együtt. Az osztály már 1 órás időtartamú edzést jelent, ahol 4-5 lovassal foglalkozik egyszerre az edző. Osztályba kerülhetnek azok a lovasok, akik futószáron már biztonsággal tudják alkalmazni a lovaglási technikákat, s képesek önállóan dolgozni a lóval.

Terep lovaglás

Mikor már képes vagy egyedül megoldani a feladatokat, megérett a helyzet, hogy terepre is mehess.  Gyakorlottabb lovasok a környező vidéket bebarangolhatják lóháton. Rövidebb, vagy több órás, akár egész napos lovaglásokra van lehetőség kísérővel. A táj gyönyörű minden évszakban. 

Túra lovaglás :

Túralovaglásokat szervezünk rendszeresen, nagyobb illetve pár lóból álló csoportoknak . Az élő Tisza árterébe, Körvélyesi és  a Mártélyi Természetvédelmi Területre . Napos túrák  Mindszentre, Csongrádra Ópusztaszerre.

Családi, Baráti és Céges rendezvények:

Rendezett környezetben a városhoz közel kiválóan alkalmas ilyen rendezvények megtartására. Igény szerinti parti szervizzel.