Ovis Lovaglás

A lovarda pónilovai közelebb állnak a gyerekekhez természetük és méretük miatt, mint a normál nagyságú lovak.  A gyerekek játékos formában lovastornával kezdenek és később kerülnek nyeregbe, amikor már ügyesen tudják a feladatokat végrehajtani a póninkon. A lovagolni tanulás nagyon komoly munkafolyamat, amely a kicsiket fegyelemre neveli, valamint arra is, hogy a lovardában érvényes rendszabályokat megismerjék és betartsák. A szülők kísérhetik gyermekeiket az oktatás alkalmával és figyelhetik, hogyan fejlődik tudásuk.

Futószáras oktatás

Ha még sosem ültünk lovon, szükséges, hogy felkészüljünk rá fizikailag és mentálisan egyaránt. Kezdő lovasként a futószáras tanulás a legjobb mód az alapok elsajátítására. A futószárazás során megismerkedhet a tanuló a lóval és az oktatóval is, mivel a hatékony tanulás elengedhetetlen kelléke az összeszokás. Erre a lovarda oktatói nagy hangsúlyt fektetnek. A futószáras oktatás alkalmanként 30 percig tart. A futószáras oktatás során oktatónk csak egy tanulóval foglalkozik, hogy minél hatékonyabban tudjon segíteni a biztos ülés és irányítás elsajátításában. Az első és legfontosabb lépés, hogy a kezdő lovas megtanulja, hogyan kell egyensúlyozni és követni a ló mozgását, majd a következő szinten már irányítani is tudja az állatot.

Osztály lovaglás

A haladó lovasok önállóan is lovagolhatnak a pályán az oktatóval.  A csoportos lovaglóórák hasznosak, és sok vidámságot okoznak az olyan lovasoknak, akik már elsajátították az alapismereteket. Megismertetjük és gyakoroltatjuk velük a lovardában használt alakzatokat, segítünk, hogy azokat önállóan is le tudják lovagolni. A lovardai rend megismerése fontos része a haladó szintű oktatásnak.
Osztályban akkor lovagolhatnak tanulóink, ha már a lovardai alakzatokat ügetésben, tanügetésben és vágtában is le tudják lovagolni. Az osztályban lovagláshoz a megfelelő méretű, jó természetű és helyesen képzett iskolalovakat lovardánk biztosítja.

 

Fejlesztő Lovaglás

A fejlesztő lovaglás (terápiás lovaglás vagy hippoterápia) egy rehabilitációs tevékenység, amelyet fizikai, mentális és érzelmi kihívásokkal küzdő emberek számára terveztek. Szakemberek irányítják, és a ló mozgását használják a páciensek fejlesztésére.

Tereplovaglás

Tereplovagláson az a lovas vehet részt, akinek ülése (egyensúlya váratlan helyzetekben) biztonságos, illetve a segítségadásokat megfelelően alkalmazza. A bizalom és alázatos munka kettőse nélkülözhetetlen az ilyen jellegű szituációkban.
Tereplovagláskor a legfontosabb, hogy fel legyünk készülve a váratlanra, hiszen itt kiszámíthatatlan külső tényezőkkel találkozhatunk, és a lovakat is olyan impulzusok érhetik, amivel korábban még nem találkoztak. Oktatóink jól ismerik lovaink természetét és viselkedését nyílt terepen, ami nélkülözhetetlen a megfelelő lovasításhoz, vagy is hogy ki melyik lóra üljön. Kilovaglás előtt kollégáink mindig szigorúan ellenőrzik a ló helyes nyergelését, kantározását, a lovas öltözékét és felszereltségét. Indulás előtt mindig tájékoztatjuk a csoport tagjait a szabályokról és a megfelelő viselkedésről. Tereplovaglásnál ne felejtsük el, hogy a ló csak önmaga testi épségére ügyel, a sajátunkra magunknak kell figyelnünk.

Foglalj időpontot most! Lovaglásra

© 2024 Exclusive interior. All Rights Reserved.